Привредна комора Војводине

мај 06, 2024

мај 06, 2024

У Привредној комори Војводине  у четвртак, 24. јуна 2021. године  одржана је бесплатна обука за угоститеље из области безбедности хране у угоститељским објектима.

Удружење услуга Привредне коморе Војводине у сарадњи са Привредном комором Србије , USAID-овим Пројектом сарадње за економски развој и Управом за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, организовало је бесплатну обуку из области безбедности хране као део едукативних и информативних активности које се спроводе поводом Светског дана безбедности хране. Учесници који нису били у могућности да присуствују, обуку су могли пратити преко Zoom платформе.

У уводном обраћању Бранислав Мамић, секретар Удружења услуга ПКВ, изразио је задовољство због исказаног интересовања за семинар. Циљ Светског дана безбедности хране, који су установиле УН на иницијативу ФАО и Светске здравствене организације, јесте подизање свести о тој теми и спровођење акција за унапређење безбедности хране на глобалном нивоу.  Привредна комора Војводине препознала је значај ове теме, али и потребу да на једном месту окупи представнике приватног сектора, сертификоване предаваче и представнике инспекције задужене за безбедност хране  истакао је Мамић.

Присутнима се обратио и др Георги Генов, директор Пословног удружења хотелско угоститељске привреде – HORES , истичући значај едукације као мере превенције.

Обука је реализована из 2 дела. У уводном делу предавања, Зоран Ивановић, начелник Ветеринарске инспекције говорио је о начинима контроле безбедности хране, као и планираним активностима инспекције у предстојећем периоду.

 Предавач, др Гордана Ристић, учеснике обуке је упознала је са појмовима предусловних програма и HACCP , условима и поступцима које мора да испуни сваки угоститељ, укључујући вођење интерних записа.

Обуци су присуствовали бројни представници угоститељско-туристичке делатности.