Привредна комора Војводине

јун 21, 2024

јун 21, 2024

Биографија Бошка Вучуревића, председника Привредне коморе Војводине

Бошко Вучуревић рођен је  1958. године у Новом Саду. 

1985. године дипломирао је економију на Економском факултету, Универзитета у Новом Саду, Специјализација: Регионална економија – Економски развој. Од дипломирања до данас константно се усавршава у земљи и иностранству из области спољне трговине и менаџмента у нафтној индустрији.

30 година радног искуства стекао је у области спољне трговине у нафтној индустрији у домаћем и иностраном окружењу, што представља чврсту базу за даљи професионални развој и могућност побољшања пословних резултата, повећање продајних и профитних исхода на пољу сирове нафте и нафтних деривата. Главни део каријере провео је на извршним менаџерским позицијама у нафтној индустрији.

Пре Привредне коморе Војводине, радио је у Нафтацхем д.о.о. у Сремским Карловцима.
У ХР Прогресс био је генерални директор – Контрола малопродајних локалних тржишта нафте у Балканским земљама, а пре тога генерални директор у Глорyс Финанце Цорпоратион – Контрола велепродајних и малопродајних локалних тржишта нафте у Балканским земљама и Управљање продајним и оперативним активностима у међународним оквирима везано за нафтну индустрију.

Радио је за НС Оил Енергy, Нови Сад, Србија, где је био генерални директор – Управљање Б2Б унутар велепродајног тржишта нафте, управљање оперативним активностима, одлични резултати у развоју продајних стратегија, константна сарадња са ОМВ, Србија: сарадња у продаји картица, промет у константном порасту.

У ЕуроПетрол Нови Сад био је такође генерални директор, док је најдужи период радио у Нафтној индустрији Србије, НИС-Газпром Нефт, Нови Сад, од 1986. до 2009. године – искуство у извршним менаџерским позицијама унутар највеће компаније у Србији и регион, у спољној трговини везано за међународна тржишта, стална сарадња са компанијама попут МОЛ, БП, ОМВ, Хеллениц Петролеум, Дyнеа и многим другим.

Председник Привредне коморе Војводине постао је 2017. године, а преузимање једне овако значајне институције као што је Привредна комора Војводине било је прави изазов у његовој каријери. Потрудио се да своје знање и искуство које је стекао у енергетском сектору на прави начин имплементира у коморску структуру.

Ожењен је и има једног сина.

  1.  

Бошко Вучуревић

Председник Привредне коморе Војводине
Контакт:
Емаил адреса: kabinet@pkv.rs
Тел: 021 480 3709