- jun 24, 2021
- Posted by: admin
- Categories: ПКВ, Удружење услуга
U Privrednoj komori Vojvodine u četvrtak, 24. juna 2021. godine održana je besplatna obuka za ugostitelje iz oblasti bezbednosti hrane u ugostiteljskim objektima.
Udruženje usluga Privredne komore Vojvodine u saradnji sa Privrednom komorom Srbije , USAID-ovim Projektom saradnje za ekonomski razvoj i Upravom za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, organizovalo je besplatnu obuku iz oblasti bezbednosti hrane kao deo edukativnih i informativnih aktivnosti koje se sprovode povodom Svetskog dana bezbednosti hrane. Učesnici koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju, obuku su mogli pratiti preko Zoom platforme.
U uvodnom obraćanju Branislav Mamić, sekretar Udruženja usluga PKV, izrazio je zadovoljstvo zbog iskazanog interesovanja za seminar. Cilj Svetskog dana bezbednosti hrane, koji su ustanovile UN na inicijativu FAO i Svetske zdravstvene organizacije, jeste podizanje svesti o toj temi i sprovođenje akcija za unapređenje bezbednosti hrane na globalnom nivou. Privredna komora Vojvodine prepoznala je značaj ove teme, ali i potrebu da na jednom mestu okupi predstavnike privatnog sektora, sertifikovane predavače i predstavnike inspekcije zadužene za bezbednost hrane istakao je Mamić.
Prisutnima se obratio i dr Georgi Genov, direktor Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede – HORES , ističući značaj edukacije kao mere prevencije.
Obuka je realizovana iz 2 dela. U uvodnom delu predavanja, Zoran Ivanović, načelnik Veterinarske inspekcije govorio je o načinima kontrole bezbednosti hrane, kao i planiranim aktivnostima inspekcije u predstojećem periodu.
Predavač, dr Gordana Ristić, učesnike obuke je upoznala je sa pojmovima preduslovnih programa i HACCP , uslovima i postupcima koje mora da ispuni svaki ugostitelj, uključujući vođenje internih zapisa.
Obuci su prisustvovali brojni predstavnici ugostiteljsko-turističke delatnosti.