Привредна комора Војводине

мај 04, 2024

мај 04, 2024

Ресторан „Кубо“ (Cubo), смештен у Новом Саду у близини Дунава, добитник је највишег признања за квалитет услуге Привредне коморе Војводине (ПКВ) у категорији ресторана у 2017. години у Војводини – „Капије успеха“ и плакете.
„Признање је још један показатељ, да се велика посвећеност и залагање целокупног тима ресторана за пружање квалитета кроз иновативност хедонистичког склопа специјалитета, винске карте, музичког програма, ентеријера, као и сваког посебног сегмента ресторана препознаје и самим тим, додатно нас подстиче да унапређујемо правац којим смо кренули“, рекао је менаџер ресторана „Кубо“ Владимир Баштованов.
Даљи развој и унапређење пословања ресторана, он види у неколико основних праваца – константном одржавању квалитета, праћењу иновација у вези са уређењем објекта, прилагођавању понуде трендовима и преференцијама гостију.
„Такође, на том путу унапређења налази се и наша манифестација ‘Кубо фест’, која се ове године одржава трећи пут заредом, 15. септембра 2018. године. Манифестација је прерасла у фестивал који у једном дану на једном месту окупља преко седамнаест доајена винске сцене, који се представљају посетиоцима како новитетима, тако и познатим винским етикетама. Посебну чар фестивалу пружају нови специјалитети који се, након премијерног представљања, увршћују у ‘а ла карт’ јеловник ресторана. Комплетан хедонистички празник употпуњује музички програм саткан од различитих музичких концепција“, најавио је Баштованов.
На питање где види улогу ПКВ на том путу развоја, он објашњава да ПКВ, као кључни субјект за повезивање привредника како унутар земље, тако и шире има, како каже, значајну улогу у развоју угоститељства.
„Нама је важно да се наш рад и услуга коју нудимо представи ширем тржишту. Са друге стране, отворени смо за иновативност, за перманентно учење, за размену искустава са конкурентима унутар земље, па чак и за прекограничну сарадњу. А нескромно – зашто не бисмо могли да будемо и пример добре праксе неким будућим успешним привредницима. Дакле, повезивање је оно што свакако очекујемо од ПКВ“, јасан је Баштованов.
Од формирања идеје, па све до њене реализације, потребно је много залагања и улагања. Као кључно за успех, наш саговорник истиче значај тимског рада и комплетан склоп хране, вина и одличне музичке пратње.
„Када имате добру идеју и видите да је она препозната у друштву, то вас подстиче да наставите даље и даје вам додатну енергију за достизање циља. Одвајкада је познато да задовољан гост значи и добро пословање. Ми од почетка имамо позитиван ‘фидбек’. Вољни смо да ‘ослушкујемо’ потребе наших гостију и у складу са тим, унапређујемо пословање, па и само идеју која се роди. А када уз све то имате тим који вас безусловно прати и надопуњује, успех је загарантован“, рекао је Баштованов.
Тајна успешног пословања крије се између сагледавање простора и времена у којем живимо, уз поглед у будућност, а у томе се слаже и менаџер овог новосадског ресторана.
„Живи се брзо, а трендови се мењају. Од изузетног је значаја да се сагледа простор и време у ком живимо, као и потребе човека. Када се то увиди, друга важна ствар је упорност и константан рад и унапређење тог рада. Када ових неколико чињеница упакујете у идеју и пласирате је у право време, добијате добар пословни подухват, а касније и признање ‘Капија успеха’, рекао је Баштованов.