Privredna komora Vojvodine

maj 18, 2024

maj 18, 2024

Restoran „Kubo“ (Cubo), smešten u Novom Sadu u blizini Dunava, dobitnik je najvišeg priznanja za kvalitet usluge Privredne komore Vojvodine (PKV) u kategoriji restorana u 2017. godini u Vojvodini – „Kapije uspeha“ i plakete.
„Priznanje je još jedan pokazatelj, da se velika posvećenost i zalaganje celokupnog tima restorana za pružanje kvaliteta kroz inovativnost hedonističkog sklopa specijaliteta, vinske karte, muzičkog programa, enterijera, kao i svakog posebnog segmenta restorana prepoznaje i samim tim, dodatno nas podstiče da unapređujemo pravac kojim smo krenuli“, rekao je menadžer restorana „Kubo“ Vladimir Baštovanov.
Dalji razvoj i unapređenje poslovanja restorana, on vidi u nekoliko osnovnih pravaca – konstantnom održavanju kvaliteta, praćenju inovacija u vezi sa uređenjem objekta, prilagođavanju ponude trendovima i preferencijama gostiju.
„Takođe, na tom putu unapređenja nalazi se i naša manifestacija ‘Kubo fest’, koja se ove godine održava treći put zaredom, 15. septembra 2018. godine. Manifestacija je prerasla u festival koji u jednom danu na jednom mestu okuplja preko sedamnaest doajena vinske scene, koji se predstavljaju posetiocima kako novitetima, tako i poznatim vinskim etiketama. Posebnu čar festivalu pružaju novi specijaliteti koji se, nakon premijernog predstavljanja, uvršćuju u ‘a la kart’ jelovnik restorana. Kompletan hedonistički praznik upotpunjuje muzički program satkan od različitih muzičkih koncepcija“, najavio je Baštovanov.
Na pitanje gde vidi ulogu PKV na tom putu razvoja, on objašnjava da PKV, kao ključni subjekt za povezivanje privrednika kako unutar zemlje, tako i šire ima, kako kaže, značajnu ulogu u razvoju ugostiteljstva.
„Nama je važno da se naš rad i usluga koju nudimo predstavi širem tržištu. Sa druge strane, otvoreni smo za inovativnost, za permanentno učenje, za razmenu iskustava sa konkurentima unutar zemlje, pa čak i za prekograničnu saradnju. A neskromno – zašto ne bismo mogli da budemo i primer dobre prakse nekim budućim uspešnim privrednicima. Dakle, povezivanje je ono što svakako očekujemo od PKV“, jasan je Baštovanov.
Od formiranja ideje, pa sve do njene realizacije, potrebno je mnogo zalaganja i ulaganja. Kao ključno za uspeh, naš sagovornik ističe značaj timskog rada i kompletan sklop hrane, vina i odlične muzičke pratnje.
„Kada imate dobru ideju i vidite da je ona prepoznata u društvu, to vas podstiče da nastavite dalje i daje vam dodatnu energiju za dostizanje cilja. Odvajkada je poznato da zadovoljan gost znači i dobro poslovanje. Mi od početka imamo pozitivan ‘fidbek’. Voljni smo da ‘osluškujemo’ potrebe naših gostiju i u skladu sa tim, unapređujemo poslovanje, pa i samo ideju koja se rodi. A kada uz sve to imate tim koji vas bezuslovno prati i nadopunjuje, uspeh je zagarantovan“, rekao je Baštovanov.
Tajna uspešnog poslovanja krije se između sagledavanje prostora i vremena u kojem živimo, uz pogled u budućnost, a u tome se slaže i menadžer ovog novosadskog restorana.
„Živi se brzo, a trendovi se menjaju. Od izuzetnog je značaja da se sagleda prostor i vreme u kom živimo, kao i potrebe čoveka. Kada se to uvidi, druga važna stvar je upornost i konstantan rad i unapređenje tog rada. Kada ovih nekoliko činjenica upakujete u ideju i plasirate je u pravo vreme, dobijate dobar poslovni poduhvat, a kasnije i priznanje ‘Kapija uspeha’, rekao je Baštovanov.