Привредна комора Војводине

мај 02, 2024

мај 02, 2024

У хотелу „Путник“ у Новом Саду, у уторак 14. маја 2019. године одржан је промотивни догађај „Фруштук са укусима Војводине“ на коме је представљен гастро-туристички водич „Укуси Војводине“ и одржана панел дискусија на тему унапређења понуде домаћих производа, војвођанске традиционалне кухиње, али и креирања нових производа и јела, као и улози гастрономије у креирању туристичког производа једне дестинације.

На овом догађају, испред Привредне коморе Војводине (ПКВ) биле су присутне Бојана Миљуш, заменик генералног секретара и Драгица Самарџић, виши саветник за туризам.

Панелисти на овом догађају су били Драгица Самарџић, виши саветник за туризам ПКВ, Саша Мишић, инструктор у ХОРЕКА систему, водитељ емисије „Паклена кухиња“, Наташа Витезовић, гастро блогерка, Мислав Матишић, ТЗ Осијечко-барањске жупаније, сарадник на развоју производа.

„Простор Војводине је често био центар миграционих кретања која су довела до трајног насељавања различитих етничких група на овим просторима које су са собом донеле своје особености у традицији, култури, обичајима, па и у гастрономији. Различити утицаји су учинили војвођанску кухињу специфичном, а тиме и атрактивном за туристичку потражњу. Гастрономија је веома битан сегмент туристичке понуде Војводине“, истакла је Драгица Самарџић на панелу.