Privredna komora Vojvodine

nov 23, 2024

nov 23, 2024

U hotelu „Putnik“ u Novom Sadu, u utorak 14. maja 2019. godine održan je promotivni događaj „Fruštuk sa ukusima Vojvodine“ na kome je predstavljen gastro-turistički vodič „Ukusi Vojvodine“ i održana panel diskusija na temu unapređenja ponude domaćih proizvoda, vojvođanske tradicionalne kuhinje, ali i kreiranja novih proizvoda i jela, kao i ulozi gastronomije u kreiranju turističkog proizvoda jedne destinacije.

Na ovom događaju, ispred Privredne komore Vojvodine (PKV) bile su prisutne Bojana Miljuš, zamenik generalnog sekretara i Dragica Samardžić, viši savetnik za turizam.

Panelisti na ovom događaju su bili Dragica Samardžić, viši savetnik za turizam PKV, Saša Mišić, instruktor u HOREKA sistemu, voditelj emisije „Paklena kuhinja“, Nataša Vitezović, gastro blogerka, Mislav Matišić, TZ Osiječko-baranjske županije, saradnik na razvoju proizvoda.

„Prostor Vojvodine je često bio centar migracionih kretanja koja su dovela do trajnog naseljavanja različitih etničkih grupa na ovim prostorima koje su sa sobom donele svoje osobenosti u tradiciji, kulturi, običajima, pa i u gastronomiji. Različiti uticaji su učinili vojvođansku kuhinju specifičnom, a time i atraktivnom za turističku potražnju. Gastronomija je veoma bitan segment turističke ponude Vojvodine“, istakla je Dragica Samardžić na panelu.