Привредна комора Војводине

мај 04, 2024

мај 04, 2024

У Привредној комори Војводине (ПКВ), у четвртак 24. октобра 2018. године одржан је округли сто на тему „Будућност сектора прераде меса и производње хране за животиње у Европи – изазови и могућности“. Скуп је одржан у оквиру међународног конгреса технологије, квалитета и безбедности хране и конференције која се бавила технологијом хране за животиње, у организацији Научног института за прехрамбене технологије из Новог Сада у периоду од 23. до 25. октобра. Овај велики међународни скуп окупио је бројне експерте из целог света који су представили велики број радова и пројеката из поменутих области.
„Наша сарадња са Институтом почела је средином 2018. године и веома смо задовољни што смо били део овог великог догађаја и што нам се пружила прилика да будемо домаћини овог скупа. Током округлог стола ,могли смо да чујемо председника Европске асоцијације произвођача хране за животиње и саветника у Европском удружењу произвођача и трговаца живим животињама и месом, као и домаће експерте из ове области. Изнете су могућности унапређења позиције наше земље у овим организацијама што треба да има позитиван утицај на будућа кретања у овој области која је веома значајна за привреду земље у целини“, рекао је секретар Удружења индустрије ПКВ мр Зоран Трповски.
Додао је да се током округлог стола полемисало и на тему тренутне ситуације у овој области и перспективе развоја.
„Сматрам да је било веома корисно чути разна мишљења на једном месту и стећи ширу слику о овој материји. Основни циљ за све учеснике у овој делатности је производња и промет квалитетне и безбедне хране за наше и стране грађане и препознатљивост Србије у међународној размени“, изјавио је Трповски.