Privredna komora Vojvodine

maj 18, 2024

maj 18, 2024

U Privrednoj komori Vojvodine (PKV), u četvrtak 24. oktobra 2018. godine održan je okrugli sto na temu „Budućnost sektora prerade mesa i proizvodnje hrane za životinje u Evropi – izazovi i mogućnosti“. Skup je održan u okviru međunarodnog kongresa tehnologije, kvaliteta i bezbednosti hrane i konferencije koja se bavila tehnologijom hrane za životinje, u organizaciji Naučnog instituta za prehrambene tehnologije iz Novog Sada u periodu od 23. do 25. oktobra. Ovaj veliki međunarodni skup okupio je brojne eksperte iz celog sveta koji su predstavili veliki broj radova i projekata iz pomenutih oblasti.
„Naša saradnja sa Institutom počela je sredinom 2018. godine i veoma smo zadovoljni što smo bili deo ovog velikog događaja i što nam se pružila prilika da budemo domaćini ovog skupa. Tokom okruglog stola ,mogli smo da čujemo predsednika Evropske asocijacije proizvođača hrane za životinje i savetnika u Evropskom udruženju proizvođača i trgovaca živim životinjama i mesom, kao i domaće eksperte iz ove oblasti. Iznete su mogućnosti unapređenja pozicije naše zemlje u ovim organizacijama što treba da ima pozitivan uticaj na buduća kretanja u ovoj oblasti koja je veoma značajna za privredu zemlje u celini“, rekao je sekretar Udruženja industrije PKV mr Zoran Trpovski.
Dodao je da se tokom okruglog stola polemisalo i na temu trenutne situacije u ovoj oblasti i perspektive razvoja.
„Smatram da je bilo veoma korisno čuti razna mišljenja na jednom mestu i steći širu sliku o ovoj materiji. Osnovni cilj za sve učesnike u ovoj delatnosti je proizvodnja i promet kvalitetne i bezbedne hrane za naše i strane građane i prepoznatljivost Srbije u međunarodnoj razmeni“, izjavio je Trpovski.