Привредна комора Војводине

нов 21, 2024

нов 21, 2024

За Радио телевизију Војводине, на овогодишњој манифестацији „Winterfest Ski&Wine 2018“, одржаној на Копаонику од 1. до 4. марта 2018. године, Драгица Самаџић, виши самостални стручни сарадник у Удружењу услуга Привредне коморе Војводине (ПКВ), пре панел дискусије „Слатко и слано, домаће или страно“, на којој су учествовали и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумрство и Привредна комора Србије, истакла је да ПКВ пружа пуну подршку произвођачима хране са традиционалним начинима припреме и додала да је свакако једна од најзначајнијих активности ПКВ повезивање привредних субјеката у региону.
„Организујемо пословне форуме, билатералне сусрете, њихове промоције. Мислимо да је велика шанса наших произвођача хране управо у развоју тог традиционалног начина припреме. Доказ тога је сигурно значај који је војвођанска гастрономија заузела у туристичкој понуди Војводине, јер Србија је постала један бренд познат по доброј кухињи, укусима и мирисима хране која је припремљена на традиционалан начин“, рекла је за Радио телевизију Војводине Драгица Самарџић.
Целокупан телевизијски прилог можете погледати ОВДЕ.