Привредна комора Војводине

апр 28, 2024

апр 28, 2024

Kvalitet roba i usluga i upravljanje
bezbednošću hrane, predstavljaju danas jedan od najvažnijih činilaca konkurentnosti
na svetskom tržištu. Nepostojanje sistema kvaliteta i upravljanja bezbednošću hranom
znači eliminaciju preduzeća iz svih tokova tržišta i njegovo vraćanje u okvire zemlje
iz koje robe i usluge potiču. Zbog toga unapredjenje sistema kvaliteta i uvodjenje
i certifikacija sistema HACCP predstavljaju ključni uslov za uspešnu saradnju sa
zemljama EU. Shvatajući značaj i obavezu da
pomogne preduzećima koja plasiraju prehrambenu robu na tržište EU, Privredna komora
Vojvodine u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizuje jednodnenevni informativno-instruktivni
seminar na temu VODIČ ZA POSTAVLJANJE
I VODJENJE HACCP SISTEMA I PRINCIPI DOBRE PROIZVODJAČKE PRAKSE(Hazard Analysis
and Critical Control Point) Seminar će se održati 17.11.2009. godine (utorak) u 11,00 časova
u Privrednoj komori Vojvodine (Master centar) velika sala na III spratu, Hajduk
Veljkova 11 Novi Sad.

Teme seminara:

. Osnove za uspešan početak

. Dobra hirijenska praksa

. Dobra proizvodjačka praksa

. Rizici i opasnosti

Cilj seminara: Od 1. januara 2006.
godine standardi bezbedne hrane su obavezujući na tržištu EU. Preduzeća u Srbiji
koja plasiraju prehrambenu robu na tržište EU, moraju posedovati certifikate u skladu
sa standardima ISO 22000:2005 – Food safety management systems-requirements for
any organization in the food chain. Uvodjenje i certifikacija sistema HACCP preporučuje
se svim firmama i organizacijama koje učestvuju u lancu bezbednosti hrane: proizvodjačima,
preradjivačima, prometnicima i ugostiteljima, kao i institucijama nadležnim za kontrolu
proizvodnje i prometa hrane, resornim ministarstvima, inspekcijskim službama, laboratorijama
i udruženjima potrošača.

Predavač: Nenad Budimović, dr
vet.med. i samostalni savetnik u Udruženju poljoprivrede, prehrambene i duvanske
industrije i vodoprivrede PKS, i stručnjak za kvalitet animalnih proizvoda i sistem
obezbedjenja kvaliteta.

Učešće na seminaru je bez kotizacije.



Оставите одговор