Привредна комора Војводине

мај 21, 2024

мај 21, 2024

Признање „Капетан Миша Анастасијевић”, које додељује „Медиа Инвент” из Новог Сада у оквиру пројекта „Пут ка врху“, добило је укупно 20 појединаца, као и представника привредних и друштвених субјекта, у среду, 26. децембра 2018. године на свечаности у Матици српској. Председник Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бошко Вучуревић обратио се присутнима на свечаности и уручио неколико признања.
„У име ПКВ и у своје лично име, желим да вам честитам што вашим успесима и подухватима доприносите привредном, јавном, културном и друштвеном животу. ПКВ ће наставити да афирмише привредно стваралаштво и промовише компетентност, усавршавање и пословну изврсност“, рекао је Вучуревић и додао да награђени својим примером, како каже, охрабрују и друге да своје капацитете интензивно усмере ка постизању квалитета, успешности, изврсности и конкурентности.
Признање „Капетан Миша Анастасијевић” уручено је и потпредседнику Покрајинске владе Ђорђу Милићевићу, који се захвалио у име овогодишњих лауреата на наградама.
„Живимо у времену у којем је наша земља, после низа година регресије, кренула путем развоја. Да ли ће тај тренд бити настављен, зависиће од сваког од нас. Зато је важно да свако у свом пољу деловања, да највише што може, а на то нас обавезују и живот и дело човека чије име носе награде које смо понели“, рекао је потпредседник Милићевић.
Награђене и госте поздравили су и књижевник Перо Зубац, који је одржао беседу о великој новосадској добротворки и задужбинарки Марији Трандафил, а у музичком делу свечаности наступио је хор „Орфелин”, под управом Тамаре Адамов Петијевић.
Овогодишњи лауреати су и: „ХИП-Петрохемија АД Панчево, генерални директор Велимир Унковић – најбољи извозник; Предраг Петричевић, власник и директор „СМБ Градња“ Суботица – најбољи предузетник у Војводини; Ристо Дангубић, оснивач компаније „АлингГрупа“ Гајдобра – за животно дело; Весна Станковић, комерцијални директор „Храна продукт“ Салаш Ноћајски – нај жена у бизнису Војводине; мр Жељко Трбовић, председник општине Пећинци – најбољи менаyер у јавном предузетништву; Компанија „Президент“ доо Нови Сад, власник Владо Бошњак – нај бренд Војводине; др Оливера Ђурагић, директор Научног института за прехрамбене технологије Нови Сад – за пословну визију; Рајко Ковић, извршни директор за стратегију, развој и заједничке послове у Железницама АД Србије – за стратешки развој, Промашинен доо Београд, Производни погон Нова Пазова, др Мирко Бућан – најбољи партнер у Војводини; компанија „Нафтахем“ Сремска Каменица, генерални директор Ђорђе Ћуковић – лидер одрживог развоја; проф. др Драган Данкуц, управник Клинике заболести ува, грла и носа КЦВ – за стручност и професионализам у раду; др Ненад Иванишевић, директор Геронтолошког центра Суботица – за унапређење пословног амбијента Војводине и Србије; проф. др Драган Савић, Клиника за ортопедску хирургију и трауматологију КЦВ – за иновативност и посвећеност лекарској професији; гимназија „Жарко Зрењанин“ у Врбасу, директор Татјана Кажић – за традицију и високе домете у образовању младих, Апотека „Цвејић“ Нови Сад, мр пх. Богдан Цвејић – најбоље услуге у Војводини; Радислав Јованов, председник Задужног савеза Војводине – за допринос развоју задругарства у Србији; Радован Бокић, директор Земљорадничке задруге „Клек“ – најбољи домаћин у Војводини; Весна Гаћина, новинар, уредник у ЈМУ Радио телевизија Војводине – за континуитет и квалитет информисања и Стонотениски клуб „Банат“ Зрењанин, председник Дмитар Мајсторовић – за ванредне спортске резултате и бригу о младима.