Привредна комора Војводине

јун 21, 2024

јун 21, 2024

Привредна комора Војводине  подржала је овај пројекат због изузетног значаја и неопходности сталне промоције вина Фрушке горе.   Као значајна  привредна грана са све већим приливом туриста  винарство је потребно  непрестано развијати те су и овакви пројекти али и сарадња институција са произвођачима  од великог значаја истакао је поздрављајући присутне секретар Удружења индустрије Привредне коморе Војводине Зоран Трповски.

Конференцију је отворио др Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам, а о значају пројекта говорили су партнери  Гордан Башић, председник Удружења произвођача грожђа и вина са ознаком географског порекла „ Срем Фрушка гора“, представници Пољопривредног, природно. Математичког факултета.

Конференција је резултат Erasmus Heritaccess пројекта, чији је циљ постављање фрушкогорских винарија на европску винску платформу, у коме поред Србије учествују Шпанија, Италија, Немачка, Словенија и Грчка. Пројекат је подржао и Покрајински секретаријат за привреду и туризам.

Организатор конференције и пројектни партнер је Европски кластер Alpe Adria Pannonia.