Привредна комора Војводине

мар 03, 2024

мар 03, 2024

У Привредној комори Војводине одржан је скуп: „ Генетика у функцији ефикасне и профитабилне производње свињског меса“. Скуп су организовали Приврeдна  комора Војводине, Британско- српска комора   и експерти компаније „PIC“ .

На скупу  је представљена интернационална компанија “GENUS PIC” са седиштем у Лондону, а скуп су подржали Амбасада Велике Британије у Србији као и министарство пољопривреде и ресорни покрајински секретаријат.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић  истакао је да је овај скуп још један од резултата успешне дугогодишње сарадње Привредне коморе Војводине и Британско- српске коморе . Прошле године реализовали  смо припрему и заједнички наступ наших произвођача воћа и поврћа на сајму у Лондону.  Привредна комора Војводине увек ће бити отворена за представнике привреде и струке како би заједнички унапредили и решили постојећу проблематику. Скупу су присуствовали државна  секретарка у Министарству  пољопривреде , шумарства и водопривреде Душанка Голубовић, помоћник покрајинског секретара за пољопривреду Милорад Малић , директор трговинског одељења Амбасаде Уједињеног краљевства Никола Миливојевић  , потпредседник Британско – српске коморе Петар Орлић, регионални менаџер компаније „ABS Global- Genius“  Борис Берисављевић  и  представници произвођача