Привредна комора Војводине

апр 23, 2024

апр 23, 2024

У Амбасади Републике Србије у Будимпешти одржано је Војвођанско вече у циљу промоције привредно – туристичких потенцијала АП Војводине.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић истакао је да је комора традиционално присутна на Сајму туризма у Будимпешти . То је начин да се наша туристичка привреда приближи потенцијалним мађарским туристима. Наша понуда је разноврсна и ове године те очекујемо у наредном периоду још више туриста у нашој земљи.

Што се тиче робне размене између АП Војводине  и Мађарске у 2023. години остварено је преко 600 милиона евра извоза.

Тренутно у Војводини послује 16 компанија у којима је запослено преко 7 хиљада радника.

На Војвођанској вечери обратили су се и директорица Туристичке организације Војводине Наташа Павловић као и отправник послова у Амбасади Србије у Мађарској Александар Лончаревић .

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић обишао је и излагаче на Међународном сајму туризма који излажу на заједничком простору Привредне коморе Војводине и Туристичке организације Војводине.

Ове године то су : Туристичка организација Сомбор, Туристичка организација Сента, Туристичка организација Нови Бечеј, Туристичка агенција „ Alpha travel SEE“ Суботица, Пансион Ана Сента, Кластер Делиблатска пешчара, Удружење домаћина у етно туризму „ Скореновац“, Туристичка агенција „ Дани турс“, Агенција за управљање лукама Београд, Винарија „ Веритас“ Сремски Карловци, „ Travel tech platform BOS4 turs“, „ Бачки двор“ Вајска, Удружење домаћина Тотово село, Туристичка агенција „ Arcaz Turizmus Vendeghaz“ Нови Бечеј.