Привредна комора Војводине

јун 21, 2024

јун 21, 2024

Секретар удружења пољопривреде Привредне коморе Војводине Младен Петковић учествовао је на панелу – Ланци снабдевања и извозна шанса који је организован у оквиру регионалне конференције Grow up  на Копаонику.

У кризним годинама ланци снабдевања су поремећени у редовном снабдевању јер је проблем немогућност функционисања логистике.   Мали произвођачи свакако да су значајни у ланцу снабдевања . Пољопривреда у нашој држави доприноси  са око 10 % БДП-а , и то показује колико је овај сектор значајан за Србију. Сви заједно , удружени треба да наступамо према трећим тржиштима и на тај начин управо да помогнемо малим произвођачима. Пољопривреду треба промовисати и зато смо ми у Привредној комори Војводине заједно са Привредном комором Србије и Српским Удружењем младих пољопривредника организовали конкурс за избор најбољег газдинства. Желимо да промовишемо наше пољопривреднике  и да их подржимо. Овај пројекат започели смо прошле године а сви детаљи овогодишњег конкурса  могу се пронаћи на сајту www.najboljegazdinstvo.rs

Када говоримо о заједничком наступу и удруживању у Привредној комори Војводине покренули смо идеју о удруживању воћара коју смо представили на Дану воћара у оквиру Пољопривредног сајма у Новом Саду. Наиме у Републици Србији под воћем је 180 хиљада хектара , а у Војводини је од тога 10 %. У АП Војводини сви засади су савремени, и сматрали  смо да је значајно да се сви произвођачи удруже и да АП Војводину промовишемо као воћарску регију , те је наслов те кампање и заједничког бренда Pannonian fruits.

Дводневна конференција Grow up ,  коју је подржала и Привредна комора Војводине окупила је представнике институција, експерата и компанија из области пољопривреде.

#poljoprivreda#udruzivanje#growupkonferencija