Привредна комора Војводине

мај 21, 2024

мај 21, 2024

Секретар Удружења пољопривреде Младен Петковић учествовао је на конференцији  „ Млади пољопривредници у Србији и ЕУ “  коју је организовало Српско удружење младих пољопривредника а Привредна комора Војводине је подржала институционално.

Идеја конференције јесте да окупи младе пољопривреднике како из републике Србије тако и из земаља региона и Европе како би  поделили искуства и заузели јединствен став према доносиоцима одлука.

Секретар Удружења пољопривреде Привредне коморе Војводине Младен Петковић истакао је успешну сарадњу са Српским удружењем младих пољопривредника и похвалио одржавање  ове конференције, која се одржава осми пут.

Током прва три месеца ове године остварена је аграрна размена производа у вредности од 770. 4 милиона евра што је за 5, 3 % више од остварене размене у односу на прошлу годину. Више од 55 % укупне вредности извоза аграрних производа АП Војводине усмерено је на тржиште Европске уније.

Привредна комора Војводине у сарадњи са Српским удружењем младих пољопривредника и Привредном комором Србије и ове године наградиће најбоље пољопривреднике  у више категорија међу којима су и млади а  сви детаљи конкурса могу се видети на сајту najboljegazdinstvo.rs