Привредна комора Војводине

мар 03, 2024

мар 03, 2024

У Земљорадничкој задрузи Воћар Сланкамен озваничен је почетак радова на изградњи соларне електране , која ће бити завршена за 90 дана. Привредна комора Војводине помогла је реализацију догађаја како би на тај начин помогла задрузи као свом чланству.

ЗЗ Воћар Сланкамен задруга је која  је после удруживања окупила 44 призвођача који сада наступају јединствено са својим производима. Привредна комора Војводине ту је да подржи такав начин удруживања и развој пољопривреде , а будућа соларна електрана која ће бити изграђена сопственим средствима и средствима добијеним из кредита Ипард програма и Банке ПОштанске Штедионице капацитета 500 kW , не само што ће допринети и унапредити развој задруге већ се пољопривреда на тај начин усклађује са прописима Зелене Агенде истако је секретар Удружења пољопривреде ПКВ Младен Петковић обраћајући се присутнима.

Присутнима су се обратили и директор ЗЗ Воћар Сланкамен Никола Котарац, помоћник покрајинског секретара за енергетику Саша Игић, директорица Управе за аграрна плаћања министарства за пољопривреду Сања Даниловић.

Почетак радова на изградњи свечано је обележен пресецањем врпце испред соларних панела.