Привредна комора Војводине

мај 20, 2024

мај 20, 2024

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић  са сарадницима састао се  у Клагенфурту ( Аустрија ) са председником Привредне коморе Корушке Јиргеном Мандлом.

Посматрано од 2003. године, из Републике Аустрије је у АП Војводину уложено 391,2 милиона  евра. На територији Војводине тренутно су активне 32 компаније које представљају инвестиције из Републике Аустрије.

После посете делегаије ПК Корушка са привредницима Приврендој комори Војводине, узвратна посета се остварује у циљу јачања досадашње сарадње уз могућност отварања нових области у којим наши привредници могу да сарађују истакао је председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић. Делегацији Привредне коморе Корушка и привредницима упућен је позив за учешће на овогодишнјем Регионалном пословном форуму који ће 22. новембра бити одржан у Привредној комори Војводине као и позив да са привредном делегацијом наредне године  посете  Привредну комору Војводине у циљу организовања Форума са нашим привредницима.

Укупна спољнотрговинска робна размена између АП Војводине и Републике Аустрије је у првих седам месеци 2023. године износила 353,1 милион  евра – 34, 1 % укупне размене између  Републике Србије и  Републике Аустрије.   

Када говоримо о сарадњи две покрајине она је одлична а ми смо заинтересовани  за  даље јачање, посебно у областима образовања, очувања животне средине, примени циркуларне економије  истакао је председник ПК Корушка Јирген Мандл.