Привредна комора Војводине

мај 21, 2024

мај 21, 2024

Председник Привредне коморе Војводине  Бошко Вучуревић разговарао је са државном секретарком Министарства пољопривреде, шумарства и водпривреде Републике Србије Иваном Поповић.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић истакао је  да је синергија важна. Интерес пољопривреде у фокусу је свих нас, у наредном периоду  требало би заједно да доносиоцима одлука пренесемо реалне потребе наших пољопривредника.  Сталан рад и континуитет донеће нам добре резултате.

Састанку су присуствовали и и представици Банке Поштанска штедионица Александар Чортан, директор маркетинга, Маја Огризовић, директор Сектора за послове са привредом и Десимир Блашковић, који имају кредитне линије за пољопривреду  као и председница Задружног савеза Војводине Јелена Несторов Бизоњ.

Представници Задружног савеза Војводине упознали  и су државну секретарку са функционисањем савеза, истичући да савез окупља преко 463 задруга.

Укупна вредност аграрне спољнотрговинске размене АП Војводине у првих десет месеци ове године износила је 2, 6 милијарди евра и веча је за 18, 8 % у односу на прошлу годину. Највише се извозило у Италију, Босну и Херцеговину и Румунију.

Секретар Удружења пољопривреде ПКВ Младен Петковић истако је да су регистрована пољопривредна газдинства чланови задруга, а представници  Привредне коморе ће заједно са представницима министарства и Задружног савеза на терену разговарати са пољопривредницима о њиховим потребама  како би се заједнички сагледала ситуација и како би доносиоци одлука били партнери са произвођачима.

Државна секретарка Ивана Поповић нагласила је  да је важно да  пољопривредници буду у сталној комуникацији са државним апаратом. На основу будџета за 2023. годину јасно је да су средства опредељена за пољопривреду значајна и биће усмерена на основу јасно дефинисаних критеријума ка пољопривредним газдинствима. У наредном периоду бићемо на терену јер желимо да  да будемо на услузи и као држава да подржимо нашег пољопривредника истакла је Поповић.