Привредна комора Војводине

апр 23, 2024

апр 23, 2024

У Привредној комори Војводине одржан је радни састанак са представницима  компаније Тојо Тајерс  у Србији. Секретари Удружења индустрије у услуга Зоран Трповски и Бранислав Мамић као и саветник за међународне економске односе Милан Стојанов разговарали су са Радисавом Пераловићем и Миљаном Лазовић из компаније Тојо Тајерс.

 Теме разговора биле су усмерене на посредовање Привредне коморе Војводине  према институцијама у тражењу адекватне радне снаге.  Компанија  Тојо Тајерс отворила је фабрику у Инђији  , а до краја ове године намера им је да запосле 500  радника различитих профила. Фабрика у Инђији има годишњу производњу од 5 милиона гума за тржишта Европе, Блиског истока и Северне Америке.

Привредна комора Војводине као место окупљања привредника ,  указује на велики значај повезивања представника страних компанија са нашим Универзитетом као и релевантним службама за запошљавање како би на обострано задовољство и будућих радника и институција у великим компанијама били запослени адекватни  кадрови из нашег окружења.