Привредна комора Војводине

апр 23, 2024

апр 23, 2024

На Новосадском сајму отворен је 53. Међународни сајам туризма. Земља партнер је Црна Гора. Сајам је окупио преко 250 излагача из 14 земаља.

Привредна комора Војводине на свом излагачком простору  окупила је представнике институција и туристичке привреде- Привредна комора Републике Српске, Туристичка организација Републике Српске , Пет тревел адвисор, Бања Кањижа, Бања Русанда, Центар за развој Шајкашке, Бачки Двор, Мекст конференција, Бизнис приче, Регионална развојна агенција Бачка, Удружење ткаља.

Председник Привредне коморе Војводине присуствовао је свечаном отварању  Сајма. Сајам су  отворили министар економског развоја и туризма Црне Горе Горан Ђуровић, министар туризма и омладине у Влади Србије Хусеин Мемић, покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић.

Министар Мемић је похвалио одлуку организатора да Сајам туризма први пут ове године приреди посебно, у термину различитиом од Међународних сајмова „Лорист“. – То је још једна потврда да Војводина постаје туристичка регија од великог значаја – рекао је Мемић.

Горан Ђуровић је изразио жељу да се на 53. међународном сајму туризма додатно оснаже везе у свим сегментима економије и туризма.

 Изазови с којим се суочавају наше економије су велики, можда и превелики с аспекта наших потенцијала, имајући у виду да се и најјаче економије света, најјача  рецептивна туристичка тржишта налазе пред бројним потешкоћама – истакао је Ђуровић.

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић је нагласио да су резултати туристичке привреде у Покрајини у првих девет месеци ове године надмашили рекордну 2019.

Остварили смо 1,4 милиона ноћења, а што је чак за 250.000 више од 2019, коју рачунамо као најбољу годину – рекао је Иванишевић. – Не бисмо то могли да нисмо сви заједно. Кључна реч овог Сајма, свих ових дешавања, јесте реч заједно.

Две европске титуле којима је овенчан Нови Сад – Омладинска престоница Европе и Европска престоница културе – утицале су на целокупан имиџ наше државе – рекао је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић. – Наш град је постао незаобилазна туристичка дестинација у овом делу Европе.

Генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић је, пожелевши добродошлицу гостима на сајамску приредбу која је више од пола века препознатљив симбол Новосадског сајма, нагласио да је нови термин одржавања Сајма туризма креиран за нове пословне подухвате, у складу са жељама излагача и посетилаца.