Привредна комора Војводине

јул 12, 2024

јул 12, 2024

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић предводиo je  привредну делегацију АП Војводине  која је 9 и 10. маја  боравила  у Грацу. Представници компанија имали су успешан пословни форум у Привредној комори Штајерске, представили су своје пословање, а потом имали вишесатне B2B разговоре са представницима тамошњих компанија.

На отварању Форума председник Привредне коморе Војводине истакао је да је долазак привредника из АП Војводине у Грац у организацији Привредне коморе Војводине део спровођења споразума који је потписан приликом боравка делегације АП Војводине у Штајерској у октобру 2022. године , предвођене председником Покрајинске владе Игором Мировићем.

Споразумом је управо дефинисана заједничка промоција привреде и привредника. НА Форуму у Штајерској учествује 14 компанија из АП Војводине :“ Enterijer Janković“, „Sigoc doo“, „ EcKER doo“, „ Oksa doo“, Vinarija „FLeur d oranger“, „ Aroma začini “ , „Dem doo“, „ MK Agriculture doo“, „ MK Agri- Agrounija“, „ Fruškogorski vinogradi“, „ Panšped doo“, „ Laki luk & CO“, „ Eko- Per doo“.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић истакао је да је скуп и долазак привредника почетак наашег умрежавања , на привредницима је да искористе шансу и да прошире своје пословање . Подаци показују да је укупна спољнотрговинска размена између Републике Србије и Републике Аустрије за прва три месеца остварена у вредности од 453, 2 милиона евра. Извоз је оставрен у вредности од 182, 9 милиона евра и управо су овакви сусрети начин да се побољшају еконмске везе истако је председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић позивајући колеге и привреднике из Штајерске да на јесен дођу у Нови Сад , како би наставили данашње разговоре и разговарали већ о првим резултатима наше данашње посете.

Заменик председника Привредне коморе Штајерске Херберт Ритер изразио је задовољство што је делегација привредника из АП Војводине на Форуму у Грацу, поготово што је организован у складу са потписаним споразумом између две коморе. Сусрет наших привредника и њихови разговори најзначајнији су део онога о чему смо ми разговарали, а развој наших привреда наш је главни задатак.

Форуму су  присуствовали  и скеретари Удружења за пољопривреду и индустрију Привредне коморе Војводине Младен Петковић и Зоран Трповски, као и директорица представништва Привредне коморе Србије у Аустрији Нада Кнежевић.

Pogledajte film sa poslovnog foruma: