Привредна комора Војводине

апр 23, 2024

апр 23, 2024

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић  састао се у Сразбуру  са председником Привредне коморе Жан Луком Хајмбургером.  Отварање тржишта и повезивање привредника били су у фокусу разговора. Алзас као чувени вински регион са високо развијеним туризмом регија је која је веома значајна за привреднике из АП Војводине.

О потенцијалима сарадње  председник Привредне коморе Војводине разговарао је и са директором туристичке организације регије Алзас Марком Левијем, председником  међународне Уније Алзаса Герардом Стаеделом, председницима Удружења винара и виноградара

Председник Привредне коморе Војводине позвао је саговорнике да се пријаве за учешће на Регионалном пословном форуму који ће 22.новембра бити одржан у Привредној комори Војводине.

Договорено је да следеће године привредна делегација Алзаса посети Привредну комору Војводине као и да том приликом буде потписан Споразум о сарадњи.

Спољнотрговинска  размену АП Војводине и Републике Француске је за првих девет месеци остварена у вредности од 409 милиона евра и бележи повећање у односу на прошлу годину.