Привредна комора Војводине

апр 23, 2024

апр 23, 2024

Делегација Трговинско-индустријске коморе (ТИК) Московске области, Руска Федерација, посетила је Привредну комору Војводине (ПКВ) у понедељак, 13. марта 2017. године. Секретар Одбора за економске односе са иностранством ПКВ Милан Стојанов, заједно са својим сарадницима, примио је делегацију коју је предводио заменик извршног директора ТИК Московске области Монаенко Дмитри Сергеевич.

Након поздравних речи, гости из Руске Федерације (РФ) упознали су председнике ПКВ са Московском облашћу, привредном структуром и потенцијалним могућностима за успостављање и интензивирање сарадње.

Секретар Одбора Милан Стојанов захвалио се на посети и упознао госте са улогом и значајем ПКВ у оквиру коморског система Србије и истакао значај сарадње са коморама у иностранству. Стојанов је истакао да је сарадња са РФ у сталном успону, те је указао на важност заједничког рада са појединачним областима РФ, као и на значај потписаног Споразума о слободној трговини са РФ.

Обострано је оцењено да постоји простор за бољу и успешнију сарадњу наших привредника, а нарочито у пољопривредно-прехрамбеном сектору. Иако су произвођачи воћа и поврћа већ присутни на тржишту РФ, могуће је додатно унапредити постојећу сарадњу.

Састанку су испред ПКВ присуствовали и секретар Удружења за саобраћај и телекомуникације Славица Хајдер, секретар Удружења металне индустрије Ненад Петковић и Самостални стручни сарадник Одбора за економске односе са иностранством Љиљана Милошевић. Делегацију ТИК Московске области, РФ чини су и директор Сектора за развој бизниса и генерални директор „МосОблЕкспо“ Валерија Гулимова, специјалиста изложбене делатности Људмила Оксјук, предузетник „Мега групе“ Андреј Сидров и предузетница „Вектор+“ Екатарина Розанова.