Привредна комора Војводине

мај 21, 2024

мај 21, 2024

Амбасадорка Велике Британије Шан Меклауд посетила је   Привредну комору Војводине и том приликом разговарала са председником  Бошком Вучуревићем.

Привредна комора Војводине активно сарађује са институцијама из Велике Британије стварајући амбијент и могућност за повезивање привредника и презентацију на том тржишту истакао је председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.

Током Међународног сајма пољопривреде у Новом Саду у мају ове године у Комори смо организовали бизнис форум са Британско- српском  привредном комором на којој су се представили наши привредници који  желе да прошире сарадњу и делатност и на британско тржиште.

У другој половини године били смо у Лондону и Бирмингему и том приликом разговарали са представницима Британско- српске привредне коморе као и Коморе у Бирмингему и наш наредни корак је наступ на Међународном догађају   хране и пића у марту 2023. године у Лондону. Привредна комора Војводине у сарадњи са Британско- српском привредном комором  на овом сајму представиће привреднике и њихове производе како би се британско тржиште упознало са понудом и могућностима сарадње истакао је Вучуревић.

Спољнотрговинска робна размена Републике Србије и Уједињеног Краљевства за првих осам месеци остварена је у вредности од 500 милона евра.

Амбасадорка Велике Британије Шан Меклауд истакла је да амбасада у Београду жели да унапреди сарадњу на свим пољима са Републиком Србијом , посебно на пољу економије. Учешће привредника из Републике Србије је веома важно како би се тамошњи привредници упознали са могућностима сарадње  .

Састанку су присуствовали  Ричард Робинсон, директор Британско- српске привредне коморе у Београду  и Јасна Хајдер, политичка саветница.