Привредна комора Војводине

јул 12, 2024

јул 12, 2024

Представници Привредне коморе Војводине (ПКВ) – секретар Удружења угоститељства и туризма и заједница привредника ПКВ Драгица Самарџић и самостални стручни сарадник Удружења пољопривреде, прехрамбене индустрије и водопривреде Видосава Жутић, учествују у понедељак, 6. марта 2017. године на конференцији „Жене у руралним подручјима и прекогранична сарадња“ која се одржава у Скупштини АП Војводине у Новом Саду.

Повод обележавања конференције је Међународни дан жена, а Привредна комора Војводине узела је учешће у раду конференције са циљем да пружи подршку родној равноправности и унапређењу положаја предузетница и потенцијалних предузетница, са посебним акцентом на жене у руралним подручјима.

Конференција „Жене у руралним подручјима и прекогранична сарадња“ организована је на иницијативу АЕБР младих лидера за прекограничну сарадњу, Асоцијације европских пограничних региона, АЕБР радне групе за екстерне границе, АЕБР центра за Балкан у сарадњи са Центром за одрживи развој Србије, Централноевропске службе за прекограничне иницијативе на Балкану и Института за међународну и прекограничну сарадњу, а уз подршку Аутономне покрајине Војводине и ЕУ Инфо центра из Новог Сада.