Привредна комора Војводине

мај 20, 2024

мај 20, 2024

Привредна комора Војводине , Продуктна берза Нови Сад, Пољопривредни факултет Универзитета у Новом Саду и Задружни савез Војводине организују обуку за стицање почетних знања из области разумевања тржишног алгоритма , тржишних предикција, управљања тржишним ризицима и функционисањем робних СПОТ и терминских берзи.

Намера државе да се системски приступи уређењу тржишта пољопривредних производа намеће потребу да се најшира пољопривредна јавност укључи у овај пројекат . Да би се тај циљ реализовао, неопходна су елементарна предзнања о тржиштима и берзама као организатора тржишта. Еминентни предавачи на ту тему ће бити:

  • Др Влада Ковачевић, директор Продуктне берзе Нови Сад
  • Др Мирела Томаш Симин, Пољопривредни факултет Универзитета у Ново Саду
  • Дипл. екон. Жарко Галетин,  агроекономски аналитичар

Настава ће се одвијати интерактивно са директним учешћем полазника, питањима и дискусијом. У току наставе предвиђене су практичне вежбе. Предавања ће бити у просторијама Привредне коморе Војводине а термини одржавања обуке су: 11.април, 18. април, 25. април, 9.мај и 23. мај 2024. године, од 11.00-13.30 часова.

У оквиру обуке, 9. маја 2024. године, одржаће се панел дискусија, на којој ће учествовати: Зоран Трифуњагић “Tрејдинг тим” Нови Сад, Марко Слијепчевић, “ KONZUL” Нови Сад и Милан Зорић, CHS Србија, Нови Сад.

По завршетку наставног дела обуке извршиће се евалуација у форми теста, а полазници ће добити цертификат о одслушаном и положеном обуке основних вештина о трговању на СПОТ, односно терминском тржишту.

Цертификати ће бити уручени на завршној свечаности 23. маја 2024. године, за време одржавања 91. Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду, за који ће улазнице обезбедити организатор.

Агенду можете преузети на линку (овде).