Привредна комора Војводине

јул 11, 2024

јул 11, 2024

Привредна комора Војводине окупила је привреднике на Сајму хране и пића у Лондону- IFE 2024.Од 25. до 27. марта на Сајму су  се представили  произвођачи вина- винарије „ Винчић“, „ Фрушкогорски виногради“ и „ Моловин“. На штаду су  били присутни и представници компанија „ НН ТЕЛ“ ,произвођачи јабука „ Агроунија“ и „ Миракс аграр“, газдинство „Недељков“ и компанија „Станић ДОО“.

Наступ привредника на  Сајму у Лондону оргаанизовали смо са Британско- српксом Привредном комором , другу годину заредом. Тржиште Велике Британије показује тражњу за нашим производима. Привредна комора Војводине недавно је представила и водич за извоз воћа и поврћа на тржиште Велике Британије.

У 2023. години размена између Републике Србије и Уједињеног Краљевства износила је преко 760 милиона  евра .

У АП Војводини тренутно ради девет компанија које запошљавају 1351 радника , а највећа инвестиција је управо фабрика из области прехрамбене индустрије „ Froneri Adriatic“, Стара Пазова.

Делегација привредника из АП Војводине  посетила је и Амбасаду Републике Србије у Лондону и разговарала са отправницом послова Оливером Маринковић, сумирајући наступ на Сајму уз значај представљања наше привреде на овом тржишту.