Привредна комора Војводине

мај 21, 2024

мај 21, 2024

У Привредној комори Војводине одржана је конференција „ Управљање отпадом и циркуларна економија “. Конференција је реализована у оквиру пројекта „ Зелени инкубатор “ који спроводи Београдска отворена школа, у сарадњи са Младим истраживачима Србије и „ Инжењерима заштите животне средине“ уз подршку ЕУ , Привредне коморе Војводине и Омладинског савеза удружења „ Опенс“.

Секретар Удружења индустрије Привредне коморе Војводине Зоран Трповски истакао је на почетку скупа да је Привредна комора право место за окупљање и разговарање о овој теми јер смо управо кроз наш Савет за циркуларну економију иницирали и отворили многе теме како  код стручне јавности тако и код доносиоца одлука.

Покрајински секретар за Урбанизам и заштиту животне средине Немања Ерцег  одржао је презентацију на тему – Управљање отпадом у АП Војводини : трендови и испуњавање циљева из Акционог плана 2022- 2024. године.

Најважнији циљеви из стратешких докумената за одговорно управљање отпадом које треба да постигнемо јесу сепарација отпада кроз примарну и секундарну сепарацију из домаћинстава и раздвајање отпада у индустрији , јачање капацитета институција и локалних самоуправа у овој области истакао је Ерцег.

Учесници конференције били су и чланица градског већа за заштиту животне средине Мира Раденовић, омбудсман Града Новог Сада Марина Попов Иветић, Мирјана Поповић из „ Београдске отворене школе“ и председник Удружења „ Инжењери заштите животне средине “ Игор Јездимировић.