Привредна комора Војводине

апр 23, 2024

апр 23, 2024

У Привредној комори Војводине одржана је Конференција поводом Светског дана кувара у организацији Кулинарске Федерације Србије и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

Секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине  Бранислав Мамић  истакао је да је Привредна комора Војводине подржала овај скуп јер је управо гастрономија један од незаобилазних детаља у туристичкој понуди Војводине.

Горан Радивојевић из Кулинарске Федерације Србије указао је на значај ове теме и догађаја који је посвећен не само светском дану кувара већ и месецу октобру као месецу правилне исхране као и светског дана хране.

 Џорџ Ламјано , директор Светских шефова за Јужну Европу  изразио је захвалност позивом на овај скуп, истичући да ће ова организација дати подршку у развоју и размени знања колегама у Србији. Ја ћу лично подржати све ове младе људе који желе знање као и да развију кулинарство у Србији као науку истакао је Ламјано.

Др Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам истакао је да је храна нешто што нас уједињује. Сигуран сам да ми у Србији можемо да се поносимо оним што људи који су  данас присутни на скупу а свакодневно изучавају кулинарство као науку могу да понуде свима који у нашу зељу дођу. Гастро понуда је нешто са чиме Србија може да конкурише читавом свету и зато је важно истаћи да Кулинарска Федерација Србије на такмичењима целом свету с поносом показује све оно што наша гастрономија нуди.