Привредна комора Војводине

апр 23, 2024

апр 23, 2024

У Привредној комори Војводине одржана је конференција под називом „ Наука и привреда на истом задатку “. Конференција је одржана поводом године постојања и рада Удружења научница Србије „ СРНА“.

 Конференција  је организована у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам и Привредном комором Војводине.

Секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине Бранислав Мамић истакао је да је Привредна комора Војводине место које окупља науку и привреду и да ћемо и у будуће бити домаћини оваквим скуповима.

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић учествовао је на овој свечаности, с обзиром на то да је препознао значај ове организације, која успешно повезује науку и привреду, академску заједницу и потребе тржишта рада, а утиче и на подизање свести о значају жена у науци и привреди.

Председница Удружења СРНА проф. др Сања Подунавац Кузмановић истакла је значај веома успешног повезивања представника академске заједнице, ради уклањања родних предрасуда у занимањима и професијама, као и у предузетништву.