Привредна комора Војводине

мај 20, 2024

мај 20, 2024

Туристичка промоција Војводине ове године почела је манифестацијом „ Дани Војводине у Љубљани“ . У циљу промовисања туристичких али и привредних потенцијала АП Војводине манифестација већ традиционално како по градовима у региону тако и у Србији представља све оно што Војводина нуди.

Поздрављајући госте на Војвођанској вечери у Љубљани секретар Удружења услуга  Привредне коморе Војводине Бранислав Мамић истакао је  да Привредна комора Војводине на овим манифестацијама управо има за циљ да ради на повезивању привредника, истичући добре односе које ПКВ има са коморама у  Словенији. Привредна комора  Војводине већ годинама прати Туристичку организацију Војводине у организовању промоције туристчко – привредних потенцијала АП ВОјводине и трудимо се да заједнички представимо богатство Војводине и њене привредне потенцијале истакао је Мамић. Колико нам је важно неговање туризма и његова промоција говори и чињеница да наша кућа- Привредна комора Војводине већ 29 година додељује  награду „ Капија успеха“ – престижно признање за туристичке субјекте са територије АП Војводине, додао је Бранислав Мамић .

Наташа Павловић, директорица Туристичке организације Војводине истакла је да  је значајно да се промоције дешавају на овај начин , како би људи видели и осетили св оно што Војводина нуди. Туризам у Војводини ни једног тренутка није стао истакла је Павловићева и додала да је за првих шест месеци порастао број туриста , када говоримо о доласцима број домаћих туриста повећан је   за  60 %.

Наташа Павловић је најавила  и пројекат прекограничне сарадње који је одобрила Европска комисија а тиче се развоја предузећа која се налазе на обали  Дунава и промоције њихових туристичких производа.

Промоција туристичке понуде АП Војводине у оквиру дана Војводине у Словенији одржана је на трговима у Љубљани и Копру где су грађани имали прилику да чују и виде само неке од труистичких понуда АП Војводине.