Privredna komora Vojvodine

nov 25, 2024

nov 25, 2024

Nakon prijave, sve timove, odnosno njihove inovacije očekuje
nekoliko eliminatornih recenzentskih krugova, a zatim i višemesečna
obuka, u periodu april-novembar. Obuka se realizuje kroz više
dvodnevna i  jednodnevnog treninga u PKS.
Nakon selekcije takmičarskih timova, odnosno inovacija, organizuje
se u PKS Susret sa potencijalnim investitorima 05.11.2015.godine. Od
predstavljenih inovacija 12 prvih se plasiraju za polufinalno
takmičenje. Prvo polufinale se organizuje tradicionalno u Novom Sadu
02.11.2015, dok je domaćin drugog polufinala kompanija Metalac iz
Gornjeg Milanovca.

Finalisti, 6 najboljih timova, predstavljaju se  stručnom
žiriju uživo na  RTS 23.12.2015. Prema rečima dr Danice
Mićanović,  koja je koordinator Takmičenja u komorskom
sistemu,  u ovoj fazi je najvažnije animirati javnost i
motivisati sve inventivne i kreativne ljude u Srbiji,  koji
imaju šta da ponude privredi,  da se priključe Takmičenju.
PKS se već aktivno uključila u realizaciju Projekta i potpisan je
Sporazum sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja o
poslovnoj saradnji na promociji naučne i inovacione delatnosti i
podrške Takmičenju. Ove godine smo uz podršku naših stručnih službi
iz komorskog sistema Udruženja za poljoprivredu, prehrambenu
industriju, šumarstvo i vodoprivredu i Udruženja za turizam već
organizovali 7 promocija, u Subotici, Zajecaru, Požarevcu, Somboru,
Smederevu,  Bačkoj Palanci i Uzicu.

Očekujemo veliki odziv inovatora jer im Takmičenje daje pored
novčane nagrade, čiji je početni fond 5 miliona dinara, i medijsku
afirmaciju što je velika podrška u implementaciji inovacija u
privredi.

PKS nastavlja saradnju sa takmičarima i nakon takmičarske godine.
Uključujemo ih u privredne susrete, izložbe, sajmove i radimo
promociju njihovih inovacija u privredi.  Juce, 01. aprila
2015. smo organizovali promociju finaliste prošlogodišnjeg
takmičenja tima Hotnetsi iz Kruševca sa inovacijom Smsvaga za
pčelare na Grupaciji za pčelarstvo i proizvodnju meda PKS.