- maj 25, 2018
- Posted by: admin
- Categories: Актуелности, ПКВ, Удружење индустрије
Nema komentara
Sekretari Udruženja poljoprivrede i industrije Privredne komore Vojvodine Jelena Drobnjak i mr Zoran Trpovski posetili su u četvrtak, 24. maja 2018. godine Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu. Sredinom maja, ovaj Institut je održao radionicu i pozvao predstavnike PKV na temu „Transfer znanja u mala i srednja preduzeća u prehrambenom sektoru“, gde su izneta veoma interesantna iskustva Irske u saradnji naučnih institucija i privrede koja rezultiraju visokim nivoom izvoza hrane iz ove ostrvske zemlje. Kao nastavak produbljivanja saradnje, došla je do ove posetae
U ime Instituta, domaćini su bili direktorica dr Olivera Đuragić, pomoćnik direktora za transfer tehnologija dr Radmilo Čolović i naučni savetnik dr Milica Pojić. Tokom razgovora iznete su mogućnosti saradnje u delu kvalitetnijeg upoznavanja privrede sa naučnim projektima i opcijama koje Institut nudi, zajedničkim skupovima, organizovanju i učešću Instituta u odgovarajuće grupacije, koje bi obuhvatile prehrambenu industriju, međunarodnoj saradnji i drugim pitanjima.
„Veoma sam zadovoljna što smo kolega Trpovski i ja imali mogućnost da upoznamo ove vredne naučne radnike koji rade na razvoju i kontroli proizvoda koje svi koristimo svaki dan i gde nema prostora za nemar i improvizaciju. Imali smo prilike da obiđemo i prostore gde se rade istraživanja i da upoznamo neke od saradnika koji su nam predstavili način rada“, izjavila je Jelena Drobnjak.
Dogovoreno je da se pristupi izradi dokumenta o saradnji koji će postaviti osnove za buduće zajedničke akcije vezane za ovu veoma važnu granu industrije.
U ime Instituta, domaćini su bili direktorica dr Olivera Đuragić, pomoćnik direktora za transfer tehnologija dr Radmilo Čolović i naučni savetnik dr Milica Pojić. Tokom razgovora iznete su mogućnosti saradnje u delu kvalitetnijeg upoznavanja privrede sa naučnim projektima i opcijama koje Institut nudi, zajedničkim skupovima, organizovanju i učešću Instituta u odgovarajuće grupacije, koje bi obuhvatile prehrambenu industriju, međunarodnoj saradnji i drugim pitanjima.
„Veoma sam zadovoljna što smo kolega Trpovski i ja imali mogućnost da upoznamo ove vredne naučne radnike koji rade na razvoju i kontroli proizvoda koje svi koristimo svaki dan i gde nema prostora za nemar i improvizaciju. Imali smo prilike da obiđemo i prostore gde se rade istraživanja i da upoznamo neke od saradnika koji su nam predstavili način rada“, izjavila je Jelena Drobnjak.
Dogovoreno je da se pristupi izradi dokumenta o saradnji koji će postaviti osnove za buduće zajedničke akcije vezane za ovu veoma važnu granu industrije.