- jun 27, 2018
- Posted by: admin
- Categories: Актуелности, ПКВ, Удружење индустрије
Nema komentara
Sekretar Udruženja industrije Privredne komore Vojvodine mr Zoran Trpovski prisustvovao je u četvrtak 26. juna 2018. godine na radionici održanoj u Naučnom institutu za prehrambene tehnologije u Novom Sadu. Tema radionice bila je upotreba sporednih proizvoda u proizvodnji prehrambenih proizvoda. Učesnici su podeljeni u tri grupe: predstavnici potrošača, proizvođača i nauke.
„Radionica je bila veoma interesantna i organizovana na vrhunski način. Vođena je profesionalno, ali u isto vreme neposredno, u skladu sa odgovarajućim pravilima ovakvih skupova i sastojala se od uvodnog dela gde je iznet cilj i zadatak, grupnog dela gde je svaki segment imao posebne zadatke i zajedničkog rada multidisciplinarnih timova sastavljenih od predstavnika svih grupa. Zaključci rada prve timske sesije, kao i druge koja je bila u vezi sa konkretnim idejama, javno su iznete i odbranjene pred učesnicima. Imajući u vidu činjenicu da su se učesnici okupili prvi put na ovaj način i da nisu imali mogućnost da ranije pripreme svoje predloge, impresionirani smo idejama koje su nastale u vrlo kratkom vremenu. Možemo samo da zamislimo koliko ideja je moguće generisati na ovu temu. Čak i mali procenat stvarno realizovanih projekata doveo bi do mnogo racionalnije upotrebe sirovina u ovoj industriji i do mogućnosti da se sa ograničenim resursima stvori više hrane, što je globalni svetski problem. Čini nam se da to zapravo nisu sporedni proizvodi, već sastavni delovi osnovne sirovine koji mogu da se iskoriste u znatno većoj meri “ izjavio je Trpovski.
Radionica je pružila priliku za dalje razvijanje međusobnih odnosa i za dogovor u vezi sa određenim akcijama u budućnosti sa Institutom, kao i sa respektabilnim subjektima iz raznih segmenata prehrambene industrije koji su bili učesnici Radionice.
„Radionica je bila veoma interesantna i organizovana na vrhunski način. Vođena je profesionalno, ali u isto vreme neposredno, u skladu sa odgovarajućim pravilima ovakvih skupova i sastojala se od uvodnog dela gde je iznet cilj i zadatak, grupnog dela gde je svaki segment imao posebne zadatke i zajedničkog rada multidisciplinarnih timova sastavljenih od predstavnika svih grupa. Zaključci rada prve timske sesije, kao i druge koja je bila u vezi sa konkretnim idejama, javno su iznete i odbranjene pred učesnicima. Imajući u vidu činjenicu da su se učesnici okupili prvi put na ovaj način i da nisu imali mogućnost da ranije pripreme svoje predloge, impresionirani smo idejama koje su nastale u vrlo kratkom vremenu. Možemo samo da zamislimo koliko ideja je moguće generisati na ovu temu. Čak i mali procenat stvarno realizovanih projekata doveo bi do mnogo racionalnije upotrebe sirovina u ovoj industriji i do mogućnosti da se sa ograničenim resursima stvori više hrane, što je globalni svetski problem. Čini nam se da to zapravo nisu sporedni proizvodi, već sastavni delovi osnovne sirovine koji mogu da se iskoriste u znatno većoj meri “ izjavio je Trpovski.
Radionica je pružila priliku za dalje razvijanje međusobnih odnosa i za dogovor u vezi sa određenim akcijama u budućnosti sa Institutom, kao i sa respektabilnim subjektima iz raznih segmenata prehrambene industrije koji su bili učesnici Radionice.