- јун 27, 2018
- Posted by: admin
- Categories: Актуелности, ПКВ, Удружење индустрије
Нема коментара
Секретар Удружења индустрије Привредне коморе Војводине мр Зоран Трповски присуствовао је у четвртак 26. јуна 2018. године на радионици одржаној у Научном институту за прехрамбене технологије у Новом Саду. Тема радионице била је употреба споредних производа у производњи прехрамбених производа. Учесници су подељени у три групе: представници потрошача, произвођача и науке.
„Радионица је била веома интересантна и организована на врхунски начин. Вођена је професионално, али у исто време непосредно, у складу са одговарајућим правилима оваквих скупова и састојала се од уводног дела где је изнет циљ и задатак, групног дела где је сваки сегмент имао посебне задатке и заједничког рада мултидисциплинарних тимова састављених од представника свих група. Закључци рада прве тимске сесије, као и друге која је била у вези са конкретним идејама, јавно су изнете и одбрањене пред учесницима. Имајући у виду чињеницу да су се учесници окупили први пут на овај начин и да нису имали могућност да раније припреме своје предлоге, импресионирани смо идејама које су настале у врло кратком времену. Можемо само да замислимо колико идеја је могуће генерисати на ову тему. Чак и мали проценат стварно реализованих пројеката довео би до много рационалније употребе сировина у овој индустрији и до могућности да се са ограниченим ресурсима створи више хране, што је глобални светски проблем. Чини нам се да то заправо нису споредни производи, већ саставни делови основне сировине који могу да се искористе у знатно већој мери “ изјавио је Трповски.
Радионица је пружила прилику за даље развијање међусобних односа и за договор у вези са одређеним акцијама у будућности са Институтом, као и са респектабилним субјектима из разних сегмената прехрамбене индустрије који су били учесници Радионице.
„Радионица је била веома интересантна и организована на врхунски начин. Вођена је професионално, али у исто време непосредно, у складу са одговарајућим правилима оваквих скупова и састојала се од уводног дела где је изнет циљ и задатак, групног дела где је сваки сегмент имао посебне задатке и заједничког рада мултидисциплинарних тимова састављених од представника свих група. Закључци рада прве тимске сесије, као и друге која је била у вези са конкретним идејама, јавно су изнете и одбрањене пред учесницима. Имајући у виду чињеницу да су се учесници окупили први пут на овај начин и да нису имали могућност да раније припреме своје предлоге, импресионирани смо идејама које су настале у врло кратком времену. Можемо само да замислимо колико идеја је могуће генерисати на ову тему. Чак и мали проценат стварно реализованих пројеката довео би до много рационалније употребе сировина у овој индустрији и до могућности да се са ограниченим ресурсима створи више хране, што је глобални светски проблем. Чини нам се да то заправо нису споредни производи, већ саставни делови основне сировине који могу да се искористе у знатно већој мери “ изјавио је Трповски.
Радионица је пружила прилику за даље развијање међусобних односа и за договор у вези са одређеним акцијама у будућности са Институтом, као и са респектабилним субјектима из разних сегмената прехрамбене индустрије који су били учесници Радионице.