- август 28, 2018
- Posted by: admin
- Categories: Актуелности, ПКВ, Удружење индустрије, Удружење пољопривреде
Нема коментара
Привредна комора Војводине позива заинтересоване привреднике да у среду, 5. септембра 2018. године са почетком у 9.00 часова учествују на радионици „На путу ка Иновационој Унији: Европска законска регулатива у области хране“, која се одржава у оквиру пројекта „FOODstars“ у Привредној комори Војводине, сала број 13.
Радни језик радионице је енглески, а обезбеђен је симултани превод. За присуствовање радионици потребно је извршити регистрацију путем линка https://foodstarsradionicapkv.eventbrite.com.
Циљ радионице је да учеснике упозна са основним смерницама законске регулативе у области хране и прехрамбене индустрије која је на снази у Европској унији (ЕУ), првенствено о прописима који регулишу примену нових процесних технологија и нових састојака, прописима који регулишу безбедност хране, са посебним освртом на микотоксине и хемијске резидуе, као и на прописе који регулишу означавање нутритивних својстава хране. Ова и друга питања чине основни предуслов за осигурање безбедне и квалитетне хране у свим фазама производње и промета, а и од великог су значаја за српске произвођаче хране који теже да пласирају своје производе на тржишта ЕУ.
Радионицу реализује група стручњака из ирског развојног института „Teagasc–Agriculture and Food development Authority“.
Детаљан програм радионице са сатницом можете погледати ОВДЕ.
Радни језик радионице је енглески, а обезбеђен је симултани превод. За присуствовање радионици потребно је извршити регистрацију путем линка https://foodstarsradionicapkv.eventbrite.com.
Циљ радионице је да учеснике упозна са основним смерницама законске регулативе у области хране и прехрамбене индустрије која је на снази у Европској унији (ЕУ), првенствено о прописима који регулишу примену нових процесних технологија и нових састојака, прописима који регулишу безбедност хране, са посебним освртом на микотоксине и хемијске резидуе, као и на прописе који регулишу означавање нутритивних својстава хране. Ова и друга питања чине основни предуслов за осигурање безбедне и квалитетне хране у свим фазама производње и промета, а и од великог су значаја за српске произвођаче хране који теже да пласирају своје производе на тржишта ЕУ.
Радионицу реализује група стручњака из ирског развојног института „Teagasc–Agriculture and Food development Authority“.
Детаљан програм радионице са сатницом можете погледати ОВДЕ.