- decembar 7, 2018
- Posted by: admin
- Categories: ПКВ, Удружење услуга
Nema komentara
Sekretar Uruženja usluga Privredne komore Vojvodine (PKV) Branislav Mamić prisustvovao je u četvrtak, 6. novembra 2018. godine panel dikusiji „Razgovori sa ukusom“ u Beogradu.
USAID projekat za konkurentnu privredu pokrenuo je novi koncept podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda visoke vrednosti. Cilj ovog programa je da privuče domaće i strane potrošače i dovede do veće prodaje i izvoza tih proizvoda.
Prepoznata su četiri preduzetnička centra koja imaju kapacitet da ponude različite usluge firmama i početnicima koji se bave proizvodnjom prehrambenih proizvoda visokog kvaliteta. Tehnologija prerade hrane, dizajn proizvoda, pristup finansijama i marketinški alati teme su o kojima su govorili predstavnici sva četiri poslovna inkubatora.
Uz razumevanje tržišnih okolnosti i oštre konkurentske borbe sa velikim sistemima, jedna od šansa malih proizvođača leži u standardno visokom kvalitetu proizvoda, prepoznavanju od strane potrošača proizvoda, kao funkcionalne hrane i iznalaženju novih kanala finansiranja, jer u najvećem broju slučajeva mikro preduzeća nisu vidljiva bankama. Takođe, istaknuta je velika uloga adekvatnog dizajna proizvoda koja može presudno uticati na plasman proizvoda.
„PKV je pravo mesto gde želimo da napravimo konekciju svih relevantnih instutucija, kompanija i lica koji prepoznaju svoj interes u ovim proizvodnjama i projektima. Pozivamo sve zainteresovane da, uz našu asistenciju, zajednički organizujemo predavanja, edukacije i susrete u PKV“, kazao je Branislav Mamić u obraćanju prisutnima.
Učesnici skupa su imali priliku da pogledaju izložbu unapređenih proizvoda i novih ideja.
USAID projekat za konkurentnu privredu pokrenuo je novi koncept podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda visoke vrednosti. Cilj ovog programa je da privuče domaće i strane potrošače i dovede do veće prodaje i izvoza tih proizvoda.
Prepoznata su četiri preduzetnička centra koja imaju kapacitet da ponude različite usluge firmama i početnicima koji se bave proizvodnjom prehrambenih proizvoda visokog kvaliteta. Tehnologija prerade hrane, dizajn proizvoda, pristup finansijama i marketinški alati teme su o kojima su govorili predstavnici sva četiri poslovna inkubatora.
Uz razumevanje tržišnih okolnosti i oštre konkurentske borbe sa velikim sistemima, jedna od šansa malih proizvođača leži u standardno visokom kvalitetu proizvoda, prepoznavanju od strane potrošača proizvoda, kao funkcionalne hrane i iznalaženju novih kanala finansiranja, jer u najvećem broju slučajeva mikro preduzeća nisu vidljiva bankama. Takođe, istaknuta je velika uloga adekvatnog dizajna proizvoda koja može presudno uticati na plasman proizvoda.
„PKV je pravo mesto gde želimo da napravimo konekciju svih relevantnih instutucija, kompanija i lica koji prepoznaju svoj interes u ovim proizvodnjama i projektima. Pozivamo sve zainteresovane da, uz našu asistenciju, zajednički organizujemo predavanja, edukacije i susrete u PKV“, kazao je Branislav Mamić u obraćanju prisutnima.
Učesnici skupa su imali priliku da pogledaju izložbu unapređenih proizvoda i novih ideja.