Привредна комора Војводине

сеп 26, 2024

сеп 26, 2024

Секретар Удружења пољопривреде Младен Петрковић говорио је на Панелу „ Иновативна пољопривреда, нове технологије и одрживи развој “ у организацији @nedeljniknin .

Улога Привредних комора јесте да помогну у пласману пољопривредних производа истако је Петковић и додао да Привредна комора ВОјводине делује у  три правца – у правцу промоције пре свега малих призвођача, који би тешко могли самостално да се промовишу и на тај начин освојили и нека нова тржишта. На тај начин на другим тржиштима и међународним сајмовима они не представљају само себе , већ и нашу државу.

Значајан правац деловања коморе јесу едукације како би пољопривредници стекли нова знања и решења.

Трећи правац нашег деловања је систем награда како бисмо одали признање нашим пољопривредницима. Пре три године установили смо награду „ Златни петао “ , како бисмо наградили најбоље младе пољопривреднике  и произвођаче органске хране.

Говорећи о пласману производа, Петрковић је рекао да домаћи пољопривредни произвођачи морају да се уједине јер самосталан наступ не може да донесе резултате.

НА панелу су учестовали и Данијел Липовац из Телекома Србија, Дарко Јевремовић, директор Института за воћарство из ЧАчка и Павле Ђорђевић, оснивчач газдинства „ Органела“