Привредна комора Војводине

сеп 26, 2024

сеп 26, 2024

Владимир Гак  изабран је за председника Привредне коморе Војводине  на седници  Скупштини Привредне коморе Војводине .

После два мандата колико је био на челу општине Инђија мандат председника Привредне коморе Војводине доноси нове изазове али и наставак  рада са привредницима истакао је Гак у обраћању члановима Скупштине Привредне коморе Војводине .

„ Наставићу да радим у служби привреде , како би наставили добар континуитет рада Привредне коморе Војводине ,  као такве. Посебну пажњу посветићемо женском предузетништву , јер је то један од сегмената привреде који  се посебно развија у последњим годинама. У последњих 20 година у АП Војводини уложено је преко 11 милијарди евра страних инвестиција . Наставићемо да креирамо квалитетан привредни амбијент за стране инвеститоре али и да  подстичемо домаћу привреду. Заједнички можемо да унапредимо све механизме функционисања који ће помоћи развоју привреде и Привредна комора Војводина ће вам  бити на располагању “  истакао је председник Привредне коморе Војводине Владимир Гак  обраћајући се привредницима на  Скупштини Привредне коморе Војводине. Досадашњи председник Бошко Вучуревић изабран је за потпредседника Привредне коморе Војводине  који је том приликом истакао веома запажену улогу и резултате коморе у претходном периоду као и значај заједничког деловања који ће бити усмерен на развој привреде и у будуће.

 На седници Скупштине Привредне коморе Војводине обратила се потпредседница Покрајинске владе   Сандра Божић која је истакла значај сарадње Покрајинске владе и Привредне коморе Војводине истичући да ће и у будуће партнерски однос и синергија институција бити темељ ка унапређењу привредног амбијента. Седници скупштине  присуствовали су Владимир Галић , потпредседник Покрајинске владе и секретар за пољопривреду, шумарство и водопривреду, државни секретар Министарства привреде Дарко Митровић као и  представници компаније Тојо Тајерс.

Владимир Гак био је председник општине Инђија  од  2016-2024. године. За време осмогодишњег мандата на челу општине Инђија привучено  је  преко 26 нових инвестиција чија вредност прелази  милијарду евра.  Отворено је  више од девет хиљада нових радних места на територији општине , што је довело да запослени  у Инђији имају највећу просечну плату у Сремском округу и трећу у Аутономној Покрајини Војводини.