Привредна комора Војводине

јул 23, 2024

јул 23, 2024

Секретар Удружења индустрије Привредне коморе Војводине (ПКВ) мр Зоран Трповски и Удружења услуга ПКВ Бранислав Мамић састали су се у среду, 15. маја 2019. године са представницом Удружења произвођача машинских производа Индије, институцији која функционише под покровитељством Министарства трговине и индустрије ове азијске земље.

Овај сегмент индустрије је највећи у Индији и доприноси укупном извозу роба из ове земље са једном четвртином. У укупном индексу индустријске производње, чини 30 одсто. Остали подаци у вези са овим сектором, шире посматрано, показују импресивне податке који могу да укажу на величину овог тржишта и широку повезаност са целим светом.

„Верујемо да током следеће године постоји могућност да један број наших компаније, захваљујући овом сусрету, дође у ситуацију да се ближе упозна са поменутим сегментом привреде ове огромне земље и ширег региона. Знајући виталност и енергију овог сектора, сигурни смо да се информације које ће добити на билатералним сусретима и тематским сесијама, уз остварене контакте, могу искористити за унапређење пословања тих компанија, а на тај начин и читаве металне и електро индустрије“, рекао је Трповски.

Сусрети је био одржан у оквиру 86. Међународног пољопривредног сајма на Новосадском сајму.