Привредна комора Војводине

јул 23, 2024

јул 23, 2024

У Привредној комори Војводине (ПКВ), у четвртак, 4. априла 2019. године одржана је шеста седница Групације за транспорт опасне робе ПКВ. Седницом је председавала Јелена Ходак, председник Групације.

Главна тачка дневног реда односила се на разматрање текста превода на српски језик измена Међународног споразума о превозу опасних роба у друмском транспорту – АДР 2019, на који су чланови Групације и остали присутни дали примедбе и предлоге у циљу терминолошких и суштинских промена. Готово све предложене примедбе, коментаре и сугестије, за побољшање текста, представници Министарства су уважили и позвали су  чланове Групације да присуствују раду радне групе ради усаглашавања спорних делова текста.

Поред чланова Групације, седници су присуствовали представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре – Одсек за транспорт опасне робе, Бојан Миљковић, шеф Одсека и Слађана Костић, Горан Тепић, Факултет техничких наука, Недељко Тадић, Кластер опасне робе Србије; представници Удружења услуга ПКВ –  Бранислав Мамић, секретар Удружења, Славица Хајдер, виши самостални стручни сарадник и Александра Прибић, самостални стручни сарадник.