Привредна комора Војводине

јул 03, 2024

јул 03, 2024

Привредна комора Војводине je у оквиру 8. Међународних дана енергетике и инвестиција у Новом Саду, у среду 27. фебруара 2019. године, била домаћин панела на тему „Индустрија у служби добре енергије“.

Панел је отворио проф. др Золтан Заварго, председник Удружења Кластер за енерегтску ефикасност, а уједно и модератор панела, који је говорио на тему „Енергетска ефикасност и биоеконија“ и представио пројекат „BIO-ECOnomy Research Driven Innovation“ у оквиру Интеррег Јадранско-Јонског Програма. Владимир Цвијовић, представник предузећа „Етаж“ д.о.о. из Београда, представио је досадашње пословање предузећа „Етаж“, као и предузећа „Центрометал“ из Хрватске, једног од водећих произвођача термотехничке опреме за тржиште региона, а говорио је и на тему „Тржиште енергетско ефикасних уређаја“.

У другом делу панела, Данило Миљковић, представник предузећа „Техномаг-Теко“ д.о.о. из Новог Сада излагао је на тему „Прва индустријска топлотна пумпа у Србији“, а потом је о „Квалитету и енергетској ефикасности“ говорио Ненад Илибашић, представник предузећа „CSI Support“ из Београда.

Осми Међународни дани енергетике и инвестиција организује Новосадски сајам, уз подршку Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај и РЕС фондације. Реч је о највећем форуму за иностране и домаће проејкте у Војводини. Традиционално, Нови Сад носи титулу „град партнер“, док је Зрењанин ове године пријатељ манифестације.

Испред Привредне коморе Војводине, панелу „Индустрија у служби добре енергије“ су присуствовали Ненад Петковић, виши самостални стручни сарадник у Удружењу индустрије и Бојана Блашковић, виши саветник за развој пројеката ЕУ, обуке и едукације.