Привредна комора Војводине

јул 03, 2024

јул 03, 2024

Четврта седница Групације за туризам и угоститељство Привредне коморе Војводине (ПКВ) одржана је у среду, 6. фебруара 2019. године у ПКВ. Седницом је председавао председник Групације Борис Еремић, а на њој су разматрани предлози могућих активности Групације за туризам и угоститељство у наредном периоду.
Анализирани су остварени резултати ове гране привреде у претходној години како би се усвојио план активности за наредни период. Значајан је податак да је у претходној години започета успешна сарадња са привредним коморама у региону (у Хрватској, Словенији, Мађарској, Аустрији, Чехословачкој, Грчкој, Румунији). Стога, у плану је да се у наредном периоду настави сарадња са поменутим регионима, а уједно и да се проширују активности и на друга тржишта на којима ће туристичка привреда исказати интерес за успостављањем пословне сарадње. Такође, у плану је организовање пословних сусрета, тематских скупова, посета стручним сајмовима, као и студијске посете са циљем преношења знања добре праксе. У плану је и наставак сарадње са академским институцијама са којима је ПКВ потписала протокол о сарадњи путем организовања специјалистичких курсева, приближавања програма праксе захтевима привреде, аплицирање за ЕУ пројекте и друго.
Поред чланова Групације, седници су присуствовали Бранислав Мамић, секретар Удружења услуга ПКВ, Драгица Самарџић, виши самостални стручни сарадник у Удружењу услуга ПКВ, а подршку раду Групације учешћем на седници пружили су представници Туристичке организације Војводине и Департмана за географију, туризам и угоститељство, Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду.