Privredna komora Vojvodine

maj 18, 2024

maj 18, 2024

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i sekretar Udruženja usluga PKV Branislav Mamić prisustvovali su u nedelju, 27. januara 2019. godine svečanoj Skupštini Udruženja zanatlija Novog Sada upriličenoj u Zanatskom domu u Novom Sadu. Tom prilikom, obeležena je slava Zadruge Srba zanatlija Novosađana Sveti Sava, zadruge koja je osnovana 1870. godine, a čiju tradiciju je nastavilo Udruženja zanatlija Novog Sada.
Na svečanosti je prisutne goste pozdravio predsednik PKV Boško Vučurević istakavši da je značaj zanatstva našoj privredi neprocenjiv.
„Zanatske radnje i mala preduzeća u koje one prerastaju su osnova svake razvijene privrede. Svi vi svojim radom i zalaganjem doprinosite razvoju naše privrede i celokupnog društva. Saradnja Udruženja i Komore je uvek bila na najvišem nivou, počevši od zajedničkih aktivnosti, projekata, pa do učešća u organima i telima naših asocijacija. I dalje ćemo se truditi da proširimo našu saradnju, da pronađemo zajedničke aktivnosti, posebno u projektnim i edukativnim segmentima“, rekao je Vučurević.
Dodao je da su aktivnosti PKV usmerene i na širenju tržišta i jačanju ekonomskih odnosa sa inostranstvom, međuregionalne saradnje, a kroz organizovanje brojnih konferencija, foruma, bilateralnih susreta, nastupa na sajmovima i ostalih poslovnih događaja u zemlji i inostranstvu.
„Značajno smo podigli kapacitete i značaj PKV, kao i celokupnog komorskog sistema u Srbiji. Sa ponosom bih istakao i naš veliki jubilej – 100 godina PKV, koji ćemo svečano obeležiti u petak, 1. februara ove godine. Naše aktivnosti će naravno biti usmerene velikim svojim delom i na dalju afirmaciju preduzetništva, naš fokus je na malim i mikro preduzećima. U saradnji sa Pokrajinskom vladom i Privrednom komorom Srbije i dalje ćemo biti aktivni kako na daljoj edukaciji, tako i na kreiranju pravog poslovnog ambijenta“, rekao je Vučurević.
Deset zlatnih pravila za zanatlije ustavljena su krajem 19. veka, a možete ih pročitati OVDE.