Привредна комора Војводине

јул 03, 2024

јул 03, 2024

У организацији Удружења услуга Привредне коморе Војводине (ПКВ) и Управе царина Министарства финансија, у четвртак 17. јануара 2019. године, у ПКВ је одржан семинар о новинама у царинском пословању, у складу са новим Царинским законом који је донела Скупштина Републике Србије 7. децембра 2018. године, а који ће почети да се примењује од 17. јуна текуће године.
Испред Управе царина, семинару су присуствовали Веселин Милошевић, в.д.помоћник директора-координатор, др Софија Радуловић, помоћник директора Сектора за финансијске, имовинске и правне послове, Смиљана Ковачевић, в.д. помоћник директора Сектора за царинске поступке, Соња Лазаревић, помоћник директора, Раде Кнежевић, помоћник директора, начелник и Наташа Мирковић, начелник Одељења за царинске процедуре и Жељко Ђоковић, самостални саветник у Одељењу за царинске процедуре.
У име ПКВ, присутне је поздравио Бранислав Мамић, секретар Удружења услуга. Захвалио се представницима Управе царина што су се определили да у ПКВ одрже семинар и позвао је све присутне привреднике да се обрате ПКВ за све иницијативе, предлоге и потешкоће које имају у свом пословању, а ПКВ ће покушати да им изађе у сусрет.
Присутнима су се обратили и Веселин Милошевић и Смиљана Кнежевић, који су у кратким напоменама истакли активности које Управа царина предузима у циљу усклађивања наших закона са законодавством ЕУ и које подзаконске прописе треба донети, како би се омогућила потпуна имплементација новог Царинског закона. О новинама Царинског закона говорила је Наташа Мирковић. Семинару су присуствовали највећи извозници, увозници, транспортери и шпедитери из АП Војводине.
„У својим активностима, ПКВ велику важност поклања едукацији и информисању својих чланова, пре свега са захтевима нових привредно-системских прописа, те је данашњи семинар и организован у циљу добијања правовремених информација и одговарајућих припрема за примену новог Царинског закона у пракси“, изјавила је Славица Хајдер, виши самостални стручни сарадник из Удружења услуга ПКВ.
Присутни су имали прилику да у директној комуникацији са представницима Управе царина постављају питања о појединим одредбама закона.