Привредна комора Војводине

јул 03, 2024

јул 03, 2024

Штанд Привредне коморе Војводине (ПКВ) и Привредне коморе Србије (ПКС) на Међународном сајму туризма „Фериен“ у Бечу, где туристичку понуду Републике Србије представљају привредници из области туризма, другог дана сајамске манифестације, у петак 11. јануара 2019. године посетио је амбасадор Републике Србије у Аустрији Небојша Родић.
Љиљана Крец из ЈП за управљање путничким пристаништем и марином „Апатин“ објашњава због чега се марина представља ове годинена на Сајму туризма, по први пут.
„Марина у Апатину је међународна марина и зато је један овако значајан сајам као што је Сајам туризма у Бечу, био изазов за нас. Ми смо прошле године факултативно посетили овај сајам да бисмо видели колика је посећеност и изненадили смо се великим бројем посетилаца. Самим тим, ово што су ПКВ и ПКС урадили и омогућили штанд је заиста значајно, тако да се веома радујемо што смо могли да се појавимо на једном овако значајном сајму“, истакла је Љиљана Крец.
Хотел „Премиер Аква“ и Етно насеље „Врдничка кула“ из Врдника такође се први пут представљају на сајму, у циљу привлачења и иностраних гостију.
На овогодишњем сајму, очекује се рекордна посета, те би према прогнозама, број посетилаца могао да буде 200.000.
„Нама учешће на овом сајму представља велику прилику да стекнемо нове партнере, да се сретнемо са постојећим партнерима, да остваримо нове контакте, планове и послове“, рекла је Тијана Шипчић из Туристичке агенције „Магелан“.
Данко Денеш испред Туристичке агенције „Алфа тревел си“ (Alpha travel see) из Суботице, која се први пут представља на Сајму у Бечу, каже да је ово идеална прилика да прошире своје пословање.
„Мени је јако интересантно на Сајму туризма у Бечу пошто видим да су овде компаније са којима желимо да сарађујемо, јер до сада нисмо излазили на аустријско тржиште, али сматрам да је сада време, јер видим да интересовање постоји“, рекао је Данко Денеш.
Републику Србију на Сајму туризма у Бечу представљају Туристичка организација Војводине, Туристицка организација Ниш, Туристичка агенција „Experience pro travel-Serbia“ из Београда, Вински путеви Србије, хотел „Премиер Аква“ и Етно насеље „Врдничка кула“ из Врдника, Специјална болница Сокобања, Специјална болница за рехабилитацију „Русанда“, Специјална болница „Чигота“, ЈП за управљање путничким пристаништем и марином „Апатин“, Туристичка агенција „Магелан“ из Новог Сада, Туристичка агенција „Компас“ (Kompas tourism&travel) из Новог Сада, „Алфа тревел си“ (Alpha travel see) из Суботице, Туристичка агенција „Војводинашуме турист“ из Петроварадина, Џотел „Аквастар Денјуб“ (Aquastar Danube) из Кладова, хотел „Невски“ из Београда, Институте за лечење и рехабилитацију „Нишка бања“, „City car rent a car“ из Београда.
Према речима организатора, овај сајам један је од водећих туристичких сајмова у Аустрији, где у халама А и Б ове године излаже око 800 излагача из више од 80 земаља. У исто време, у халама Ц и Д одржава се аустријски сајам аутомобила.