Привредна комора Војводине

јул 03, 2024

јул 03, 2024

На Универзитету Сингидунум-центар Нови Сад, у четвртак 13. децембра 2018. године, одржана је презентација пројекта „Рачунај на подршку“ . Испред Привредне коморе Војводине (ПКВ) презентацији су присуствовали мр Драгомир Ђукић, координатор рада удружења и Славица Хајдер, виши самостални стручни сарадник у Удружењу услуга.
Овај пројекат представља део пројекта подршке у реформи корпоративног финансијског извештавања у Републици Србији и обухвата пружање консултантских услуга у области коришћења и примене Међународних стандарда финансијског извештавања (МСФИ), Међународних стандарда финансијског извештавања за мала и средња правна лица (МСФИ за МСП) и Међународних стандарда ревизије (МСР), као и организовање догађаја и активности у циљу разумевања и коришћења финансијског извештавања у Републици Србији. Пројекат је део Програма за реформу рачуноводства и институционално јачање (РЕПАРИС), који се финансира средствима донације обезбеђене од стране Владе Швајцарске Конфедерације. Носиоци пројекта су PwC Србија, Универзитет Сингидунум Београд, PwC Мађарска и AARC Лтд. Пројектом су предвиђене и обуке за рачуновође и ревизоре.
Модератор на скупу је била проф. др Лидија Барјактаровић, Универзитет Сингидунум. Прво је испред ПКВ присутне поздравио мр Драгомир Ђукић. У свом обраћању представио је у кратким цртама организацију рад ПКВ.
„У наредном периоду, у ПКВ одржаћемо едукације-обуке са врсним предавачима, између осталог и у вези са књиговодством. Спремни смо на сарадњу са учесницима пројекта и можемо да вам обезбедимо одређен број полазника за обуке које сте планирали да одржите у оквиру пројекта“, рекао је Ђукић. „Такође, контактираћемо вас да нам предложите, за поједине теме и предаваче са вашег Универзитета“, додао је он.
У панел дискусији учествовали су Биљана Боговац, PwC Србија, Александар Јањушевић, руководилац Одсека за рачуноводство и ревизију, Министарство финансија, Димитраки Зиповски, директор финансија, Агроглобе ДОО Нови Сад, Никола Балабан, М& Системс, Цо.гроуп.
„ПКВ подржава овај пројекат јер је у интересу њених чланова да побољшају своја знања односно степен разумевања у примени међународних стандарда финансијског извештавања, и укључиће у ове обуке и чланове Групације за рачуноводствене послове ПКВ. На тај начин ће се рачуновођама омогућити састављање квалитетнијих финансијских извештаја, што је од великог значаја за поузданост финансијског извештавања, и кључни елемент процеса унапређења инвестиционе климе у Републици Србији“, изјавила је Славица Хајдер.