Привредна комора Војводине

јул 23, 2024

јул 23, 2024

Други сајам „Наука за привреду“ биће одржан у четвртак, 6. децембра 2018. године на Новосадском сајму са почетком у 10.00 часова, на иницијативу Покрајинске владе, а у организацији Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност уз подршку Развојне агенције Војводине, Привредне коморе Војводине и Новосадског сајма. Сајам ће отворити председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Циљ ове сајамске манифестације је да се наука усмери ка привреди и да се понуде решења која омогућавају развој привредних активности и бољу конкурентност уз подршку научних и истраживачких тимова, као и да се научним институцијама омогући увид у реалне потребе тржишта

Овогодишња централна тема је храна о којој ће се дискутовати из четири перспективе:

  • технологије, квалитета и безбедности;
  • информационих технологија и безбедности;
  • исхране, здравља и медицине;
  • консалтинга, обука и дизајна.

Учесници сајма су факултети Универзитета у Новом Саду  (Пољопривредни, Технолошки, Економски, Техничких наука, Правни, Природно-математички, Филозофски, Факултет спорта и физичког васпитања, Академија уметности и Технички факултет „Михајло Пупина“ у Зрењанину), као и  институти (Биосенс, Научни институт за прехрамбене технологије, Научни институт за ветеринарство, ЦЕМФИК – Центар за медицинско-фармацеутска истраживања и контролу квалитета, Институт за низијско шумарство и Институт за ратарство и повртарство), као и Универзитет ЕДУКОНС у Сремској Каменици.

Биће организовани и пословни састанци излагача и представника компанија.  Министарство за евроинтеграције, Фонд за иновациону делатност и Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност ће изложити актуелне информације о инструментима подршке сарадњи науке и привреде.

Радно време Сајма је од 10 до 17 часова, а улаз се не наплаћује.

Програм сајма „Наука за привреду“ можете преузети ОВДЕ.